Bedrijf Starten, Marketing & Verkoop

“Google Adwords, dat kost teveel geld”

Dat is het excuus dat ik regelmatig hoor wanneer ik met collega-ondernemers praat die nog niet op het internet adverteren.

“Dat kost allemaal teveel geld”.

Correct, als je er verkeerd mee omgaat dan kan Google AdWords je handenvol geld kosten.

Maar als je er correct mee omgaat, dan kan je je omzet zien stijgen tot nooit gekende hoogten.

AdWords zijn de advertenties die je aan de zijkant van google ziet verschijnen wanneer je een zoekopdracht doet, maar het zijn ook de advertenties die op andere sites verschijnen (AdSense).

Het leuke aan Google AdWords is dat alles zeer schaalbaar is. Je kan er bijv. voor kiezen om slechts 5 Euro per dag uit te geven, terwijl je alles goed laat instellen om de ROI (return on investment) zo hoog mogelijk te maken.

Dankzij de statistieken die Adwords ter beschikking stelt ga je immers perfect kunnen weten met welke zoekwoorden je KOPERS binnenkomen, de mensen die geld uitgeven op je site of in je echte winkel of bedrijf. Je zal ook zien welke woorden niets opbrengen.

Als je dan verder laat optimaliseren, door een bedrijf dat gespecialiseerd is in zoekmachine marketing, dan kan je er voor zorgen dat je véél meer terugkrijgt aan inkomsten dan je gespendeerde budget.

Ik geef toe dat er wat zoekwerk is in het begin, vandaar dat je best klein start en niet meteen 100en of 1000en Euro’s per dag gaat uitgeven. Persoonlijk laat ik me bijstaan door Websaus, een bedrijf met veel kennis over Google AdWords, maar vooral ook de technische kennis om het rendement van je online advertenties zo hoog mogelijk te krijgen.

Ter info, de links naar Websaus zijn geen affiliate links. Ik krijg geen eurocent wanneer je van hun diensten gebruik zou maken. Maar ik vind het belangrijk om websaus er even bij te halen.

Want Google AdWords heeft ook enkele valkuilen. Als je er verkeerd mee bezig bent, dan kan je meer geld uitgeven dan je zal verdienen, dan ga je nooit het maximale uit je campagnes halen en dan kost Google AdWords wél veel geld.

© 2014 Ondernemersblog.com. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes