Email-marketing, Internet Marketing

De grote voordelen van E-mail marketing

E-mailmarketing is een ideale manier om online een relatie uit te bouwen met je prospects, zodat ze makkelijker kunnen overschakelen naar ‘klant’-status.

Weinig mensen gaan meteen tot de aanschaf van je product of dienst over, tenzij ze er reeds naar op zoek waren.

E-mail marketing is m.a.w. niet handig wanneer je bekende, fysieke producten verkoopt zoals bijv. een senseo koffiemachine. Daar is weinig overtuiging voor nodig, je prospecten wéten reeds dat ze dat toestel willen en zijn klaar om te kopen.

Het verhaal verandert wanneer je een dienst levert of duurdere producten verkoopt waarbij mensen eerst hun twijfels hebben en/of waarbij vertrouwen in jou of je bedrijf zeer belangrijk is. In dat geval kan het handig zijn om met E-mail marketing te beginnen.

Hoe aan goede E-mail marketing doen?

In tegenstelling tot wat de meeste “idiote marketers” nog steeds doen, dienen die E-mails niet om mensen te pushen, om hen te stalken en hen te bestoken met verkoopspraatjes. Je zal via E-mailmarketing de beste resultaten behalen wanneer je een relatie kweekt, de soort van relatie waarbij de ontvangers van je E-mails je beginnen te vertrouwen.

Hoe doe je dat?

Door hen waarde te geven. Leg hen uit hoe het product werkt, geef hen tips en adviezen, help hen vooruit zonder iets in ruil terug te vragen. In ruil, zal je conversierate naar omhoog schieten omdat je het o zo noodzakelijke vertrouwen kan creëren.

JP, een collega van me die Emailgeheimen.com uitbaat, is erg goed in E-mail marketing en hij heeft een E-mail Marketing cursus ontwikkeld, die je hier kan vinden.

© 2014 Ondernemersblog.com. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes