Bedrijf Starten

Bedrijf Starten en waarom dat zo leuk is!

Je eigen bedrijf starten is leuk én belangrijk als je van vrijheid houdt. Hier zijn de voordelen op een rijtje.

Geen storende baas meer
Dit was voor mij één van dé belangrijkste factoren om een ondernemer te worden, om mijn eigen bedrijf te starten.

Wanneer je voor een baas werkt, dan

  • maak je iemand anders rijk, niet jezelf
  • moet je doet wat de andere je opdraagt
  • ook als je aanvoelt dat er verkeerde keuzes gemaakt worden
  • moet je van dan tot dan “aanwezig” zijn op het werk

Meer inkomen, meer risico?

Als ondernemer kan je meer verdienen dan wat je ooit in loondienst zou binnenhalen. Dat is logisch.

Een bedrijf gaat je nooit betalen wat je echt waard bent. Zou het dat wel doen, dan maakt het zelf geen winst meer. Je krijgt ook loon naar werken. Als je als ondernemer harder/langer werkt, dan verdien je ook meer. Dit gaat niet steeds op binnen de loondienst.

Zijn er risico’s? Ja, die zijn er zeker. Niet elke onderneming overleeft de start. Toen ik de sprong waagde waarschuwde mijn moeder mij nog “pas toch maar op, want je geeft je zekerheid op…”. Maar welke zekerheid heb je dan als werknemer? In België krijg je een ‘opzeg’, wat betekent dat je na je ontslag nog enkele maanden verder uitbetaald wordt.

Super…maar nadien sta je toch ook gewoon op straat. Als ondernemer kan je ook naar 0 vallen, maar de kans dat je er voor méér verdiende dan een werknemer is ook groter, dus hou je meer geld over.

Vrijheid!!

Als ondernemer, als zaakvoerder heb je vrijheid. De vrijheid om te kiezen wanneer, waar en hoe je werkt. Ik tip deze post vanop een United Airlines vlucht naar de Verenigde Staten in de business class cabine. Dat betekent dat ik zometeen de stoel helemaal plat kan leggen en een dutje kan doen, wat in economy op zijn minst ongemakkelijk is.

Je krijgt dus financiële vrijheid, maar ook de vrije beschikking over je tijd. Je kiest zelf waar je die aan wijdt en dat is een onbetaalbaar gevoel natuurlijk.

Het is ook zo dat ik mogelijk meer uren werk dan toen ik in loondienst werkte, meer nog dat IS gewoon zo, maar het voelt niet als werken aan omdat elke beslissing over wat ik doe van mijzelf komt, niet van een baas.

Super.

Als je meer tips wil over het opstarten van je bedrijf, over het voeren van goede marketing zodat je bedrijf goed blijft draaien, dan kan je je aan de rechterzijde opgeven voor de tips en advies nieuwsbrief!

 

© 2014 Ondernemersblog.com. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes