Bedrijf Starten

Je Eigen Bedrijf Starten – 3 Belangrijke Tips

Je eigen bedrijf starten is spannend. Je weet niet wat de toekomst gaat brengen. Grote financiële en andere successen…of niet. Als je kijkt hoeveel bedrijven er failliet gaan in de eerste jaren na hun opstart, dan loopt er toch regelmatig iets mis.

Via de nieuwsbrief aan de rechterzijde geef ik later meer specifieke tips, maar hier zijn al 3 belangrijke zaken wanneer je je eigen bedrijf wil starten.

Denk goed na over de Niche, de Locatie én wie je IDEALE klant zal worden

Je eigen bedrijf starten doe je best nooit zomaar. Hier in mijn streek bijv. zie ik vele nieuwe bedrijven en winkels over kop gaan. Zo denk ik bijv. aan de wasautomaat, waar je je kleren kan gaan wassen, op de duurste straat in de streek, in omgeven door residentiële wijken waar iedereen…jawel hoor…een eigen wasmachine heeft.

Hier ligt het er vingerdik op dat de eigenaar van deze zaak niet nadacht wanneer hij zijn eigen bedrijf opgestart heeft.

Maar waar moet je dan zoal op letten?

Welke Niche ga je bespelen? Dit wordt erg veel over het hoofd gezien. Probeer niet alles voor iedereen te zijn. Waar ben je écht goed in (en waar bestaat een markt voor)? Kies dat als niche. Denk aan FedEx, toen zij ermee startten was de markt al verzadigd met andere grote spelers zoals DHL en UPS etc. Zij kozen een Niche: levering van pakketten binnen de 24 u! Wat is jouw niche?

Wie wordt de ideale klant? Wie is je ideale klant? Neem mijn wasmachinevoorbeeld. De ideale klant daar is iemand die op een studio of appartement woont en geen plaats heeft voor een wasmachine. Dan moet je je qua locatie al niet gaan vestigen in een residentiële wijk natuurlijk. De ideale klant is verder iemand die al naar jouw product of dienst op zoek is, er graag geld aan uitgeeft en dat met plezier doet. Probeer al je communicatie, sponsoring en advertenties nadien dan ook specifiek naar die klant toe te doen.

Wat is dé beste locatie? Waar kan je die ideale klant het best bereiken? Waar woont hij/zij, waar gaat hij/zij winkelen? Waar kan hij/zij je veel zien? DAT is de beste locatie! Is er voldoende parking, gaat je gebouw ook per ongeluk opvallen? Ik denk hier aan een Panasonic winkel die TVs verkoopt e.d. die me plots opviel toen ik op een ongewone plaats in de file stond (daar waar ik normaal vlotjes langs kan rijden). Ik had een kabeltje nodig en ging de volgende dag binnen. Wat bleek, die winkel was daar al 30 jaar. Ik reed daar al 10 jaar voorbij, zonder hem ooit te zien. Een goede locatie is ook eentje die opvalt. In de buurt van een rood licht, op de hoek van een straat waar mensen afdraaien (en waarbij hun blik langs uw gevel zal glijden) enzovoort.

Wil je meer tips ontvangen over het starten van je eigen bedrijf? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief.

© 2014 Ondernemersblog.com. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes