Gadgets & Computers

Dell XPS laptop, een goede laptop of niet?

De Dell XPS laptop is een grappig beestje. Ik werk sinds 2008 op de vorige versie, de Dell XPS M1530, met 4 gigabyte Ram en andere lekkernijen. Dat is een prachtige laptop die me nog nooit in de problemen bracht, overal mee naar toe gaat op reis en alles overleeft.

Dus besliste ik om enkele maanden geleden het allernieuwste model te kopen, met 8 gigabyte ram en van elk onderdeel de versie met de sterkste prestatie. De bedoeling voor deze laptop is dat hij filmpjes kan renderen, ook op locatie wanneer ik net iets gefilmed heb en dat met Adobe Premiere wil verwerken.

Het voordeel van de Dell XPS laptop is dat je hem volledig naar wens kan afstellen en dat je er echt een werkpaard van kan maken, of gewoon een leuke goede laptop.

3 weken nadat hij toekwam dook het eerste probleem op. Het scherm kleurde blauwig en wou dat niet meer veranderen. Ik heb Dell next day on site support, dus de volgende dag wordt dat scherm bij mij vervangen.

2 weken later hetzelfde probleem, alleen viel het scherm nu volledig uit. De volgende dag krijg ik een nieuw scherm.

Eén maand later opnieuw hetzelfde probleem. Dell beseft dat het probleem mogelijk aan iets anders kan liggen en besluit het moederbord mee te vervangen (mijn gegevens gaan dus niet verloren). Dat gebeurt niet next day, maar 2 dagen nadat ik met support belde.

Sindsdien, en dat is nu enkele maanden geleden, doet hij alles opnieuw perfect.

De vraag is nu, is de Dell XPS een goede laptop? En zou ik hem opnieuw kopen?

Om eerlijk te zijn twijfel ik. De M1530, van 2008, die ik tot op vandaag als hoofdcomputer gebruik is het beste staaltje laptop dat ik ooit zag! Het toetsenbord voelt fantastisch, hij ziet er fantastisch uit. Perfect. Het 2010 model (zie afbeelding) waar ik de problemen mee had is een zeer snel werkpaard, maar ik ben geen fan van het toetsenbord. Het licht netjes op langs onderen waardoor je zelfs in volledige donker (denk bijv. aan lange afstandsvluchten op het vliegtuig waar de lichten ‘s nachts gedimd zijn) prefect kan typen. Maar de toetsen zelf zijn wat harder om in te duwen.

Maar het goede nieuws is dat het 2011 model van de Dell XPS laptop ondertussen uit is, en dat ziet er weer een pareltje uit.

Dit jaar koop ik mogelijk een Macbook Pro bij, maar indien mijn XPS 1530 er de brui aan zou geven, dan vervang ik hem meteen door het nieuwste model.

© 2014 Ondernemersblog.com. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes