Algemeen, Ondernemer

Wat kenmerkt een goede Ondernemer?

Wat maakt ondernemers een ras apart?

Een echte ondernemer herkent zijn soort en voelt bijv. zeer goed het verschil tussen een bediende, of iemand die besmet is met het ondernemersvirus. Dit zijn de symptomen die je bij een echte (en goede) ondernemer zal herkennen:

Een ondernemer leert door obstakels tegen te komen

Het leven is nooit makkelijk en brengt altijd onzekerheid met zich mee. Een traditionele bediende probeert die onzekerheid uit de weg te gaan door elke maand een vast inkomen te verkrijgen.

Een echte ondernemer weet dat er geen zekerheid is en dat er altijd obstakels en veranderingen zullen opduiken. Dit is positief, want elk obstakel zorgt ervoor dat je flexibel moet blijven, dat je oplossingsgericht moet denken om het obstakel te overwinnen.

Een niet ondernemer blijft voor het obstakel staan en geeft op.

Een ondernemer geeft niet op, ook al loopt hij hard tegen de muur

Waar een niet-ondernemer op geeft bij een obstakel, vindt de goede ondernemer zijn motivatie in het obstakel zelf.

“hoe kan ik er om heen, er over, er onder, of indien nodig er door” denkt hij; en hij begint meteen oplossingen te zoeken.

De meeste ondernemers kijken achteraf met een glimlach terug naar dergelijke obstakels, omdat ze ervoor zorgen dat ze niet voor het status-quo gaan maar blijven veranderen/innoveren om naar een optimale en maximale omzet en winst te gaan.

Een ondernemer zoekt succes

Waarom gaat een ondernemer niet voor een gewone baas werken? Omdat hij loon wil naar werken en er meestal voor verkiest niet iemand anders rijk te maken.

De meeste ondernemers zoeken succes. Dat kan zich definiëren in geld, maar even goed in leuke ervaringen, verandering teweeg brengen, diepe relaties uitbouwen met klanten enzovoort.

Een ondernemer is positief ingesteld

Onder de zagers en de klagers in de maatschappij vind je weinig succesvolle ondernemers. Je vindt er ondernemers tussen, maar je kan je de vraag stellen of ze klagen door het gebrek aan succes, of een gebrek aan succes hebben door al het klagen!

Een goede ondernemer heeft een visie en stuurt die indien nodig bij

Een goede ondernemer weet waar hij naartoe wil. Wanneer je met de wagen vertrekt zonder bestemming dan kom je nergens uit. Een ondernemer weet wat hij wil en gaat daarvoor, maar is tegelijk niet te fier om onderweg zijn doel indien nodig aan te passen.

Een goede ondernemer past zich snel aan

Survival of the fittest, zoals Charles Darwin het beschreef, geldt ook voor ondernemers. Ondernemers opereren in een steeds veranderende wereld. Sommige kiezen om zich niet aan te passen en verliezen daardoor hun optimale slagkracht. Denk hiervoor zelfs aan zeer grote bedrijven zoals GM en Pontiac die hierdoor zeer zwaar verwond tot morsdood het slagveld verlaten.

Ondernemers die flexibel zijn, die beseffen dat de ideale werkwijze van gisteren vandaag mogelijk bijgeschaafd moet worden, overleven het langst.

En door al die kenmerken ben ik iedere dag fier om een ondernemer te zijn.

© 2014 Ondernemersblog.com. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes