Algemeen, Ondernemer

Waarom die BMW X5 bestuurster zo succesvol is

Je kent dat wel: “die zelfstandigen rijden altijd met dikke bakken”, of “mensen met dikke bakken denken dat de weg van hen alleen is”.

Ik rij ook met een dikke bak nu en kwam onlangs tot een belangrijke constatatie.

Op een lange weg met volle witte lijn voeg ik me toe aan een lange rij traagrijdende wagens, allemaal gevangen achter een traktor. We naderen een zijstraat die ongeveer 500 m verder opnieuw op de hoofdbaan aansluit.

Ik was al enkele minuten van plan om daar in te duiken en zo de hele sliert in te halen. 4 wagens voor mij denkt een BMW X5 bestuurster er net hetzelfde over en ze duikt die zijweg in, gevolgd door mijn dikke bak.

Aan het uiteinde van de straat komt zij net toe wanneer de traktor nog enkele meters verwijderd is. Ze twijfelt en mist de opportuniteit. Ze kijkt mij al lachend aan en wijst naar het kindje in de achterstoel. Terecht, teveel risico nemen had onlogisch geweest.

Dus besloten we maar om samen in te voegen voor een nietsvermoedende Opel Astra die hevig toeterend zijn ongenoegen liet blijken.

De bestuurder dacht vast: “mensen met dikke bakken denken dat de weg van hen alleen is”.

Dat zette me serieus aan het denken, want ook toen ik vroeger zelf met een piepkleine oude Opel Corsa rond reed had ik net hetzelfde gedaan!

Ik brak geen enkele wet, ik had gewoon een oplossing gevonden voor een tijdrovend obstakel, net als de dame in de X5.

Denken mensen met dikke bakken dat ze af en toe iemand anders kunnen voorsteken omdat ze een dikke bak hebben? Of hebben ze een dikke bak (en kunnen ze hem betalen) omdat ze af en toe iemand anders durven voorsteken? Is dat geen eigenschap van succesvolle mensen? Dat je je niet altijd (of nooit) als kuddebeest gaat gedragen?

Want als je altijd mooi in het gareel loopt en doet wat de anderen doen, dan ga je enkel het gemiddelde resultaat behalen. En daar is een beetje ondernemer niet naar op zoek.

jaja…iets om over na te denken!

© 2014 Ondernemersblog.com. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes