Inspiratie, SuccesVerhalen

Ivanka Trump (dochter van Donald Trump) en wat je van haar kan leren

Ivanka Trump viel me al enige tijd op (om oppervlakkige redenen die, wanneer je de foto ziet, meteen duidelijk worden). Ik had haar meteen in de ‘fille à papa’ categorie geduwd. De dochter die alles in de schoot geworpen kreeg door Donald Trump, de steenrijke vader.

Maar ik was verkeerd. Ivanka is een goede ondernemer en heeft een succesvol parfum-bedrijf op de markt gezet dat goed blijft draaien én ook bij The Trump Organisation, het vastgoedbedrijf van haar vader, staat ze haar mannetje als Executive VP voor ontwikkeling en aankopen.

Ivanka Trump werkt volgens enkele standaard succespeilers die ik zelf ook hoog waardeer.

Visualiseer wat je wil. Dit is een belangrijke. Misschien zag je ‘the secret’ al en of je gelooft er al in, of je dacht “wat een onzin”. Visualiseren is belangrijk omdat je doel erg duidelijk wordt en je weet waarom je gemotiveerd moet blijven. Zonder visie verlies je niet alleen sneller de motivatie, maar weet je in het algemeen niet waar je naartoe aan het gaan bent.

Mét visie wordt het makkelijker om knopen door te hakken en beslissingen te nemen. Brengt dit me sneller bij m’n gevisualiseerde doel? Ja/Neen… etc.

Kies een Niche. Alles voor iedereen willen zijn is een grote fout die sommige ondernemers maken. Je trekt niemand aan en de omzet gaat slechts een kleine fractie zijn van wat mogelijk is. Je ziet dat bijv. bij kappers die plotseling ook Horloges proberen te verkopen, bij de klusjesman die “alles” kan (maar nergens echt goed in is) etc.

Kies een niche. Wie is je ideale klant? Waar is hij/zij exact naar op zoek?

Ivanka Trump paste dit bijv. toe toen ze Ivanka Trump Fine Juwelry opstartte. I.p.v. gewoon “juwelen” te verkopen koos ze een zeer specifieke ideale klant: de vrouw die ZELF haar juwelen wil kopen of specifiek aan haar man zegt wat ze wil.

Waarom was dit een juiste keuze? Die niche was ten eerste nog vrij, maar haar marketing werd er ook veel makkelijker door. Mensen weten sneller waar je voor staat en je ideale klant krijgt het “eindelijk, DIT is voor MIJ” gevoel.

Ik gooi snel nog een voorbeeld uit de autosector op tafel.

Ken je de Peugeot 607?
Zie je die veel rijden?
Enkel ministers (vooral in het Franse gedeelte van Europa) rijden er af en toe mee. Elders werd hij geen succes. Nochtans kan ik uit eigen ervaring zeggen dat die wagen echt goed reed en qua stilte en comfort niet moest onderdoen voor de Mercedes S-klasse van dezelfde generatie.

Wat liep er mis?

Peugeot was in de verkeerde niche aan het graven. Peugeot wou ook een stukje van de luxewagen-taart maar vergat dat het imago van het merk daar niet bij aansluit.

De Japanners van Toyota en Nissan losten dit bijv. op door Lexus en Infiniti in het leven te roepen. Dat is nog altijd Toyota en Nissan onder de kap, maar het hele imago kon anders opgebouwd worden omdat ze voor die aparte niche een extra merk opstartten.

Maar ik wijk af van de mooie Ivanka.

Relaties zijn belangrijk. Relaties worden steeds belangrijker. Ivanka maakt bijv. veel gebruik van Social Media (facebook, twitter) om aan marketing te doen en te sturen hoe er over haar merk gepraat wordt. Maar ook persoonlijke relaties blijven voor haar belangrijk. Zo schrijft ze eigenhandig “thank you notes” wanneer ze iemand wil bedanken OF wanneer ze iemand die ze nog nooit zag bewondert. Zo schreef ze ooit een klein briefje dat haar bewondering toonde voor de rijkste man van Mexico, die haar de week erna voor een lunch liet overvliegen. Tijdens die lunch kreeg ze zijn grootste geheimen te horen over zijn succes, wat natuurlijk onbetaalbaar is.

Wil je meer succesverhalen lezen? Schrijf je dan zeker in voor de Gratis Tips bovenaan de rechterzijde.

© 2014 Ondernemersblog.com. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes