Marketing & Verkoop

Hoe Youtube gebruiken om je dienst / product in de kijker te plaatsen?

De trends zijn aan het keren. Vroeger zocht je op Google, tegenwoordig zoek je ook op Youtube. Ik merk steeds meer dat een deel van mijn verkopen rechtstreeks aan Youtube te linken zijn (voor online verkopen track ik van waar de uiteindelijke koper kwam), en Youtube stuurt steeds meer kopers naar me toe.

Hoe gebruik je Youtube voor Brand Awareness?

Héél moeilijk is het gelukkig niet.

  1. Surf naar de Google Keyword tool (type keyword tool in google) en bekijk welke keywords binnen jouw markt het meest ingetypt worden op Google.
  2. Maak een video spécifiek over dat keyword. Ik zeg maar iets: stel dat je keukens verkoopt en “witte keukens” wordt veel gezocht. Maak dan een video over witte keukens én zorg dat het interessant is, dat de video waardevol is voor diegene die hem bekijkt (en dus niet enkel over jou of je bedrijf gaat).
  3. Zorg ervoor dat de titel van je Youtube video dat keyword bevat of is, bijv: “Witte Keukens? Opgelet…” door die opgelet zal je de doorklik-ratio nog verhogen. Want jah, wáár moet je dan voor opletten? Vraagt de surfer zich af (tip, vul die verwachting dan ook in de video in).
  4. Bij de beschrijving van je video begin je met http://www.jouwsite.com en dan geef je een beetje uitleg, waarbij je in die uitleg ook de keywords blijft gebruiken waar de ideale klant op zou zoeken
  5. Dat was het!

Voor je het weet zal je video beginnen stijgen in de youtube ranglijst en steeds meer bezoekers naar je site doorsturen. GRATIS bezoekers!

Later meer over goede videos maken met goede inhoud via de Nieuwsbrief (zie bovenaan rechterzijde). Schrijf je daar nu in indien je die nog niet volgt.

© 2014 Ondernemersblog.com. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes