Inspiratie, Marketing & Verkoop

Hoe val je op met je reclame wanneer je product onopvallend is?

In Europa krijgen we geen reclame te zien voor voorschriftplichtige geneesmiddelen. In de States is dat anders en word je er mee overspoeld. Elke reclame ziet er hetzelfde uit en voelt hetzelfde, omdat de producten, oogdruppels in dit voorbeeld, allemaal hetzelfde doen en weinig onderling verschillend zijn.

Maar hoe zorg je dan dat je opvalt? Hoe zorg je dan dat de consument een goed gevoel overhoudt na het zien van de reclame?

Restasis gebruikt al meerdere jaren een echte oogchirurg in haar reclames: Dr Alison Tendler. Daar is niets speciaal aan, tot je haar hoort.

Het werkt bij jou misschien anders, maar in mijn geval hypnotiseert haar stem me en krijg ik er een goed gevoel door, waardoor mijn gevoel over dat merk positiever wordt.

Want daar draait reclame al de hele tijd om: het gevoel dat je aan het merk, product of dienst koppelt. We kopen en gebruiken merken die ons een goed gevoel geven. Soms zorgt het product er zelf voor (lekker glaasje …), soms kan het product het niet en dan moet de associatie die we naar het merk toe hebben er voor zorgen.

© 2014 Ondernemersblog.com. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes