Marketing & Verkoop

Hoe maak ik een goede Landingspagina?

De landingspagina is de eerste pagina die een bezoeker van je website te zien krijgt. Dit is dé meest belangrijke pagina, want op basis van deze pagina beslist de bezoeker om te blijven of weg te klikken. Bij dat tweede ben je die persoon en vooral zijn ‘geld’ kwijt.

Wat moet een goede landingspagina dan doen?

1. ze moet de bezoeker BINDEN. Hij (of zij, maar ik gebruik hij vanaf nu) moet meteen weten dat hij op de juiste plaats toegekomen is. Dat dit de site is die hij zoekt.

Hoe doe je dat?

Zorg voor een duidelijke headline, net zoals je in de krant ziet. Surfers scannen je site af en gaan ze meestal niet echt lezen. De woorden die er uit springen zijn dus bepalend en daar zorgt je headline voor. Een duidelijke headline raakt de pijnpunten van de bezoeker, raakt zijn emoties zodat hij blijft hangen. Als je al op voorhand weet wie je ideale klant is, beeld je dan in welke headline deze klant zou willen lezen. Eén van de goede algemene technieken is dat je in de krantenwinkel voorbij de magazines loopt en kijkt welke jouw aandacht trekken.

Dat gaan meestal de headlines zijn die opvallen door een bepaald gebruik van woorden. “Los je … op in 7 stappen”, “Koop een keuken waar je buren jaloers op zijn…” zijn enkele voorbeelden.

Staat er zo’n headline op je site? Zo neen, dan verlies je klanten.

2. Een goede landingspagina legt ook uit wat je van de bezoeker verwacht. Call to action heet dat. Wat wil je dat de bezoeker doet? Een E-mail adres achterlaten? Je bellen? Meteen kopen?

Maak dat duidelijk en zorg dat de weg naar die actie snel en duidelijk is. Surfers zoeken niet graag, denken niet graag na en alles wat onduidelijk is gaan ze uit de weg, waardoor een concurrent mogelijk met de verkoop gaat lopen. Eén van de technieken om dit te doen is door via Google Conversion Tracking na te gaan of bezoekers wel doen wat je wil. Samen met Google Analytics kan je dan nagaan op welke link ze vooral klikken op je pagina (is dat wel de link waarop je wil dat ze klikken?) en indien je elke aanpassing goed blijft opvolgen krijg je uiteindelijk een landingspagina die exact doet wat jij van de surfer verwacht.

Om snel samen te vatten.

1. toon de bezoeker meteen dat hij op de juiste pagina terechtgekomen is

2. vertel wat je als volgende stap verwacht én hoe hij die stap kan nemen

© 2014 Ondernemersblog.com. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes