Marketing & Verkoop

E-mail Marketing: een veel gemaakte fout

E-mailmarketing kan een krachtig verkoopsmiddel zijn om extra klanten aan te trekken. Maar je kan het ook perfect gebruiken om klanten hard af te stoten, zodat ze vooral nooit meer (ook niet per ongeluk) terug komen.

Krijg jij SPAM? Zijn er zo van die mailtjes die je nooit openklikt, “omdat je al weet wat er in zal staan”?

Daar lopen vele bedrijven een kans mis. De laatste maanden word ik bijv. gemailed door een bedrijfje dat rij- en slipstages geeft. Ik heb me ten eerste nooit ingeschreven, maar iedere mail bevat getuigenissen, artikels over het bedrijf die in de pers beschreven zijn…. KIJK EENS hoe goed ik ben – dingen dus.

Nu ik vertelde eerder al dat mensen in het algemeen erg egoïstisch zijn. Het kan hen geen bal schelen hoe goed iemand anders is, het “what’s in it for me?” stemmetje spreekt veel luider.

E-mails die hen waarde bij brengen, die hen een “wow, ik heb iets geleerd” gevoel geven, dáár kan mee gescoord worden. Toegegeven, dat is niet altijd makkelijk.

Ik geef een voorbeeld.

Stel dat je een loodgieter bent. Hoe kan je dan aan E-mail marketing doen? Je kan bijv. één keer per maand een nieuwsbrief sturen waarin je uitlegt hoe je zelf enkele veel voorkomende problemen thuis kan oplossen. “Hoe stop je het lekken van een kraan” bijv. Daar zit waarde in.

Een tuinman die in de lente een mail stuurt met: “deze planten kan je nu best snoeien”, voegt waarde toe. Mensen lezen dat graag en gaan, mits ze een basisinteresse hebben in het onderwerp, de mail op zijn minst openklikken.

En rara, wie is er top of mind wanneer er beroep gedaan moet worden op een specialist? Juist ja, de kerel die me de laatste maanden al waarde bezorgde, zonder daarvoor iets in ruil te vragen.

Niet de kerel met de slipschool die mijn mailbox steeds volpropt met rommel (en dat blijft doen, ook al mailde ik al STOP).

Heb je zelf zin in enkele waardevolle mails, vergeet je dan zeker niet aan de rechterbovenzijde op te geven, zodat ik mijn E-mailmarketingkunsten uit de doeken kan doen :-)

© 2014 Ondernemersblog.com. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes