Marketing & Verkoop

2 Grote Fouten bij Internet Marketing

Meerdere ondernemingen maken vele grote fouten wanneer ze aan internet marketing doen. Ik haal er vandaag 2 uit.

1. IK IK IK (of WIJ WIJ WIJ)

De meeste websites van ondernemingen zijn een uithangbord, de vervanging van de papieren brochure of flyer. Het gaat over waarom de onderneming of de dienst zo goed is, waarom het product zo goed is… het gaat over de onderneming of de ondernemer.

En wat met de klant?

Surfers, en mensen in het algemeen, zijn egoïstisch. Ze willen ZELF beter worden door een dienst of product te kopen. Daar draait het altijd om.

Zorg er dus voor dat het rond de klant draait, rond de veranderingen die de klant zal kunnen meemaken wanneer hij het product of de dienst koopt.

Waarom kopen sommigen mannen een Porsche? Is dat écht omdat het goede, Duitse kwaliteit is, omdat de remschijven van carbon gemaakt zijn en volgens een 6 stappen plan op de wagen gemonteerd worden?

Natuurlijk niet. Sommige mannen kopen een Porsche omdat ze zich dan beter voelen dan de anderen, omdat ze hopen indruk te maken…omdat ze er zelf beter van worden.

Iets wat Porsche in zijn communicatie goed begrepen heeft bijv.

2. Zorg er voor dat ik NIET moet nadenken

Surfers ‘zappen’ snel weg. De eerste stap die een surfer neemt wanneer hij op je site terecht komt is snel klikken. Hij klikt iets aan. Dat kan of een link zijn, of de terug-toets.

Wanneer hij binnen enkele seconden niet vindt wat hij zoekt, dan wordt het de terug-toets. Een gemiste kans.

Probeer er voor te zorgen dat de structuur van de website zo duidelijk en logisch is, dat de bezoeker snel:

- weet waarover de site gaat

- weet waar het bedrijf, de dienst of product voor staat

- weet wat zijn volgende stap kan zijn (meer info, afspraak maken, kopen…)

Dit vergt wat moeite en werk. Geen enkele site is vanaf de eerste keer perfect op dit vlak. Wat je best doet is het gedrag van bezoekers op de site bestuderen. Dat kan relatief makkelijk met Google Analytics, of zelfs beter met programma’s als Clicktale.com, waar iedere bezoeker gefilmed wordt, zodat je achteraf exact kan zien waar hij met zijn muis op klikte en wanneer, waar hij scrolde, etc. Erg handig dit laatste, want je kijkt live mee op het scherm van elke bezoeker om zo snel te ontdekken waar het fout loopt.

© 2014 Ondernemersblog.com. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes